Składniki Ciasto 400 g mąki pszennej 1 jajko ok. 1 szkl gorącej wody 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli Farsz 800 g ziemniaków 350 g białego sera 1 cebula 200 g boczku 1/2 łyżeczki mielonego ostropestu firmy Olejowy Raj sól pieprz 1. Jeden z nich wałkujemy na grubość 1- 1,5 mm. Postanowiłam wzbogacić je mielonym ostropestem, ponieważ zbawiennie działa na wątrobę, zawiera silny przeciwutleniacz i wspomaga trawienie. 3. Boczek kroimy w drobną kostkę i przekładamy na rozgrzaną patelnię. Mąkę przesypujemy na stolnicę, dodajemy jajko, olej i sól. 7. Na każdy kawałek nakładamy odpowiednią ilość farszu i zlepiamy brzegi. Wkładamy po kilka aby po wypłynięciu zapełniały swobodnie powierzchnię. Odcedzamy, odparowujemy i mielimy przez maszynkę razem z serem białym. Resztę przechowujemy w folii aby nie wyschło.