Ciasto czekoladowe

Małgorzata
Ciasta
15.11.2015 23:01
Ciasto czekoladowe

Składniki Ciasto ( 25×40 ) 5 jajek 2 szkl mąki 1 szkl cukru 3 łyżki kakao 250 g miękkiej margaryny 2 płaskie łyżeczki amoniaku Krem 2 budynie czekoladowe 1 czekolada gorzka 1 czekolada mleczna 3 żółtka 500 ml mleka cukier waniliowy 250 g masła lub margaryny Poncz 1/2 szkl mocnej kawy 2-3 łyżki spirytusu Dodatkowo 1 mleczna czekolada 3 łyżki mleka 1 biała czekolada 2. W 3/4 szkl zimnego mleka rozprowadzamy budynie. Pyszne, mocno czekoladowe ciasto, które wprost rozpływa się w ustach. Białą ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy. Pasuje zarówno do świątecznego stołu jak i popołudniowej niedzielnej kawy. Gotowy budyń wylewamy na talerz i studzimy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/06/ciasto-czekoladowe/

Małgorzata