Składniki na spód: 200 g ciasteczek Oreo 60 g roztopionego masła Składniki na masę serową: 5 suszonych śliwek, pokrojonych w ćwiartki 1 kg tłustego twarogu 200 g śmietany 36% 100 g powideł śliwkowych 4 jajka 100 g drobnego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej ziarenka z 1 laski wanilii Po tym czasie sernik wyciągamy (piekarnik pozostawiamy włączony), odstawiamy na 5 minut na bok, a następnie polewamy śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem. Po tym czasie sernik wyciągamy (piekarnik pozostawiamy włączony), odstawiamy na 5 minut na bok, a następnie polewamy śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem. Pyszny, rozpływający się w ustach sernik z suszonymi śliwkami, powidłami śliwkowymi i ziarenkami z wanilii na spodzie z ciasteczek Oreo. Dodatkowo: 100 g śmietany 36% wymieszanej z 3 łyżkami cukru pudru 8 suszonych śliwek CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. 3. Foremkę z przygotowanym spodem wkładamy do piekarnika na 10 minut. Na podpieczony spód wykładamy masę serową, wyrównujemy i wkładamy z powrotem do piekarnika. 3. Foremkę z przygotowanym spodem wkładamy do piekarnika na 10 minut. Na podpieczony spód wykładamy masę serową, wyrównujemy i wkładamy z powrotem do piekarnika. W dużej misce umieszczamy przygotowany twaróg, śmietanę, powidła, jajka, cukier, mąkę i ziarenka z laski wanilii. W dużej misce umieszczamy przygotowany twaróg, śmietanę, powidła, jajka, cukier, mąkę i ziarenka z laski wanilii. Pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie schładzamy w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie schładzamy w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Wkładamy do piekarnika na ostatnie 10 minut.