Jak ja lubię takie szybkie i smaczne dania :) SKŁADNIKI 2 woreczki brązowego ryżu 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 duża podwójna pierś z kurczaka 1 czerwona papryka 2 garście włoszczyzny krojonej w słupki (może być mrożonka - marchewka, pietruszka, seler, por) pół puszki kukurydzy konserwowej 2 garście mrożonego zielonego groszku 4 łyżki curry sól pieprz olej do smażenia ewentualnie słodki sos chili PRZYGOTOWANIE Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, doprawiamy solą, pieprzem i dwoma łyżkami curry. W woku lub na dużej patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju. Smażymy na złoto, wrzucamy paprykę pokrojoną w paski i włoszczyznę. Po ugotowaniu mieszamy z dwiema łyżkami curry. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.