Mimo, iż nie należą do najtańszych dań, warto czasem trochę przyrządzić ze względu na ich fantastyczny smak :) SKŁADNIKI 500g świeżych krewetek królewskich 1 papryczka chili 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku sól morska pieprz świeżo mielony PRZYGOTOWANIE Krewetki obieramy: usuwamy głowę i pancerz z odnóżami - pozostawiając pancerz na ogonie. Grillujemy na rozgrzanym grillu po około 3 minuty z każdej strony. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sok z cytryny i oliwę. Mieszamy i wkładamy do lodówki na min. pół godziny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2015/08/krewetki-grillowane-z-czosnkiem-i-chili.html