Polecam gorąco☺ SKŁADNIKI ( 2 porcje ): - 1,5 szklanki płatków owsianych, zwykłych lub bezglutenowych - 2,5 szklanki mleka z orzechów laskowych lub innego ulubionego - 1 porcja korzennego musu z dyni - świeże owoce: żurawina, gruszki, jabłka, persymona/kaki - sos karmelowy z daktyli lub ulubiony syrop (opcjonalnie) - podprażone i posiekane orzechy włoskie lub laskowe PRZYGOTOWANIE: Płatki owsiane wsypujemy do garnka, dodajemy mleko, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy kilka minut na małym ogniu, aż mocno zgęstnieje. Its really a must-try in autumn☺ INGREDIENTS (2 servings): - 1.5 C oats, regular or gluten-free - 2.5 C hazelnut milk, or other favorite plant milk - 1 portion of spicy pumpkin mousse - fresh fruits: cranberries, pears, apples, persimmon / kaki - caramel-date sauce, or your favorite sweetener (optional) - walnuts or hazelnuts (toasted and chopped) PREPARATION: I like my porridge very dense and do not cook it too long. AUTUMN PORRIDGE WITH SPICY PUMPKIN MOUSSE, PEAR, PERSIMMON AND FRESH CRANBERRIES Owsianka przepełniona jest aromatem orzechów laskowych, bo ugotowana na mleku z nich zrobionym. Tak samo z musem z dyni, można go zagotować w owsiance lub polać nim owsiankę w misce. Smacznego ☺ Sweet, thick, warming breakfast in our colorful autumn menu☺ Porridge is filled with the aroma of hazelnuts, because its cooked with hazelnut milk. The same thing with the mousse, you can cook it along with the porridge or pour it over the porridge in a bowl. I cook the oast with milk for a moment, then cover the pot and set it aside for a moment, until the oats will thicken.