Dziś przepis na sernik garwoliński na bezglutenowym spodzie ♥♥♥ Składniki: ciasto: ciasto: 100 g mielonych migdałów 100 g mąki ryżowej 50 g mąki ziemniaczanej 150 g masła 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru szczypta soli masa: 1kg twarogu garwolińskiego mielonego 8 jaj 2 białka 150 g masła 300 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej aromat pomarańczowy skórka pomarańczowa rodzynki Z mąki, masła, żółtka, cukru i soli zagniatamy kruche ciasto. Z białek ubijamy pianę na sztywno i delikatnie mieszając dodajemy ze skórką pomarańczową i rodzynkami do masy serowej. Ucieramy żółtka z cukrem i masłem, dodajemy ser, aromat pomarańczowy i mąkę ziemniaczaną.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://bsylwia.blogspot.com/2015/11/sernik-garwolinski.html