DIETETYCZNE MINI PTYSIE (ORKISZOWE) Z KREMEM BUDYNIOWYM

Marzena
Desery
26.10.2015 20:34
DIETETYCZNE MINI PTYSIE (ORKISZOWE) Z KREMEM BUDYNIOWYM

Składniki: Ciasto ptysiowe: Nadzienie: Przepis: - Mąka orkiszowa pełnoziarnista- 1/3 szklanki (40g) - Mleko- 70ml - Masło- 30g - Jajko- 1 sztuka - Esencja waniliowa- 3 krople Nadzienie: - Budyń waniliowy bez cukru- 1 opakowanie - Mleko 1,5%- 250ml - Ksylitol- 2 łyżki lub 2 łyżeczki stewii Przepis: Połowę mleka zagotować z ksylitolem, pozostałą część wymieszać z budyniem. Połowę mleka zagotować z ksylitolem, pozostałą część wymieszać z budyniem. Jeden ptyś dostarcza: B-2,7 g T-5,7 g W-8,3 g E- 110 kcal WW-1 2. Piec przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. 3. 2. Piec przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. 3. Gotową masę odstawić do wystudzenia 4. Ptysie wystudzić i przeciąć na pół. Gotową masę odstawić do wystudzenia 4. Ptysie wystudzić i przeciąć na pół.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zapachywkuchni.blogspot.com/2015/10/dietetyczne-mini-ptysie-orkiszowe-z.html