Dosłownie rozpływa się w ustach ☺ Dziś na blogu pyszny deser, który co prawda nie jest może typowo jesienny, ale w zasadzie takie serniczki można przygotowywać cały rok, zmieniając jedynie owoce, którymi je przybierzemy. Co prawda niektórym osobom, może nie pasować dodatek substancji słodzących, ale wg mnie dzięki temu właśnie taka mieszanka jest smaczna i wygodna do użycia bez dodatków, a fakt ten jest dużą zaletą gdy proszek wykorzystujemy w różnych potrawach, bo wtedy nie trzeba ich już niczym słodzić. Co prawda niektórym osobom, może nie pasować dodatek substancji słodzących, ale wg mnie dzięki temu właśnie taka mieszanka jest smaczna i wygodna do użycia bez dodatków, a fakt ten jest dużą zaletą gdy proszek wykorzystujemy w różnych potrawach, bo wtedy nie trzeba ich już niczym słodzić. Masa sernikowa wykonana jest z nerkowców i jednego z moich ulubionych produktów firmy PUR YA!, od którego się już trochę uzależniłam ☺ Jest to mieszanka, do wykonania wegańskiego napoju proteinowego o smaku waniliowo-truskawkowym i smakuje jak truskawki z bitą śmietaną. Masa sernikowa wykonana jest z nerkowców i jednego z moich ulubionych produktów firmy PUR YA!, od którego się już trochę uzależniłam ☺ Jest to mieszanka, do wykonania wegańskiego napoju proteinowego o smaku waniliowo-truskawkowym i smakuje jak truskawki z bitą śmietaną. Dosłownie rozpływa się w ustach ☺ SKŁADNIKI (3-4 serniki): SPÓD: - 1/2 szklanki suszonych daktyli (50 g) - 1/3 szklanki migdałów (50 g) WARSTWA SERNIKOWA: - 3/4 szklanki orzechów nerkowca (100g) namoczonych przez noc - 2 łyżki mieszanki proteinowej o smaku waniliowo-truskawkowym PURYA! Truly divine treat☺ INGREDIENTS (3-4 cheesecakes): CRUST: - 1/2 C dried, pitted dates (50 g) - 1/3 C almonds (50 g) CHEESECAKE LAYER: - 3/4 C cashews (100g) soaked overnight - 2 tbsp plant milk or water TOPPINGS: - PUMPKIN PROTEIN (for dusting, optional) - fresh fruits (raspberries, strawberries, blueberries,peach,figs) PREPARATION: First make the crust. Dziś na blogu pyszny deser, który co prawda nie jest może typowo jesienny, ale w zasadzie takie serniczki można przygotowywać cały rok, zmieniając jedynie owoce, którymi je przybierzemy. Skład: 53,3% mix białkowy (białko konopne, białko z pestek dyni, białko słonecznika), 11,3% suszone truskawki, skiełkowana quinoa, skiełkowane siemię lniane, cukier z kwiatu kokosa, suszona agava, naturalny aromat waniliowy (2%). Skład: 53,3% mix białkowy (białko konopne, białko z pestek dyni, białko słonecznika), 11,3% suszone truskawki, skiełkowana quinoa, skiełkowane siemię lniane, cukier z kwiatu kokosa, suszona agava, naturalny aromat waniliowy (2%). Wypełniamy foremki masą sernikową i umieszczamy w lodówce na 2-3 godziny lub w zamrażarce na 1 godzinę. Ja od razu, gdy go powąchałam nabrałam ochoty na takie właśnie serniczki, ale potem zaczęłam go także używać do panekejków, i teraz już nie wiem nawet co mi bardziej smakuje ;) Ja od razu, gdy go powąchałam nabrałam ochoty na takie właśnie serniczki, ale potem zaczęłam go także używać do panekejków, i teraz już nie wiem nawet co mi bardziej smakuje ;) The mix is made with: 53.3% mix of protein (hemp protein, pumpkin protein, sunflower protein), 11.3% dried strawberries, sprouted quinoa, sprouted flax seeds, coconut blossom sugar, agave powder, natural vanilla extract (2%). Fill the cake molds with the cheesecake mix and put them in the freezer for 1 hour to set, or to the fridge for 2-3 hours. Remove from the fridge/freezer, decorate with fresh fruits and favorite toppings and serve. Proszek smakuje dobrze, wypity nawet z samą wodą, doskonale nadaje się do różnego rodzaju milkshakeów ale także deserów czy pankejków. Proszek smakuje dobrze, wypity nawet z samą wodą, doskonale nadaje się do różnego rodzaju milkshakeów ale także deserów czy pankejków. Przepis na pankejki znajdziecie tutaj, a tymczasem dziś zapraszam na prosty, pyszny, odżywczy i szybki do zrobienia deser. Przepis na pankejki znajdziecie tutaj, a tymczasem dziś zapraszam na prosty, pyszny, odżywczy i szybki do zrobienia deser. Jeśli daktyle są bardzo suche, można je namoczyć w wodzie przez 15 minut (przed miksowaniem należy je starannie odcedzić). Dzielimy masę na spód na 3-4 części. Przechowywać je w lodówce lub zamrażarce i konsumujemy w ciągu 5 dni. - 2 łyżki mleka roślinnego lub wody DODATKI: - białko z pestek dyni PURYA! When I first sniffed it, I immediately thought of little, creamy cheesecakes, but then I started to use it to pancakes, and now I do not even know what I like more ;) The recipe for the pancakes is here, but today its time for this simple dessert, which is delicious, very nutritious and quick to prepare.