Składniki : Ciasto : - 2 średnie starte marchewki - 1 szklanka cukru - 4 jajka - 1 szklanka mąki pszennej - pół szklanka oleju - pół łyżki sody oczyszczonej - pół łyżeczki proszku do pieczenia - cynamon, przyprawa do piernika - garść rodzynek - posiekane orzechy włoskie - kokos - cukier puder do posypania Masa : - 1/2 l. mleka - 1/4 szklanka cukru - 1 cukier waniliowy - 7 łyżek mąki krupczatki - 200g margaryny Przygotowanie : Wymieszać ze sobą przesianą mąkę,sodę, proszek do pieczenia, cynamon i przyprawę do piernika. Dodać marchewkę, orzechy, rodzynki, kokos, olej i wymieszać wszystko łyżką. Margarynę zmiksować , dodawać do niej po łyżce masy, miksować do powstania jednolitego kremu. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.