Składniki: - 2 piersi z kurczaka (około 0,5 kg) - 2 jajka ugotowane na twardo - 1 cebula - 3/4 łyżki masła klarowanego - 1 łyżka koperku pokrojonego - 1 jajko surowe - 2 łyżki bułki tartej - 2 łyżki majonez kremowy Folwark - 4 łyżki zimnej wody - Do smaku - sól morska - pieprz biały - Panierka - 4 łyżki bułki tartej - 3 łyżki sezamu - do smażenia olej kokosowy Ale-raj Do zmielonego mięsa dodać zrumienioną zimną cebulkę razem z masłem, koperek, surowe jajko, majonez, sól, pieprz, bułkę tartą, wodę i energicznie wymieszać. Klopsy obtoczyć w panierce i smażyć na oleju kokosowym z dwóch stron na złoto. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na złoto na maśle klarowanym.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2015/10/drobiowe-klopsy-z-jajkiem.html