Składniki
* 1 średni kabaczek
* 6 pomidorów
* 2 cebule
* 3 ząbki czosnku
* 0,5 l bulionu
* pół cytryny
* łyżka cukru
* łyżka maggie w płynie
* słodka papryka, sól, pieprz
* 3 łyżki suszonej bazylii
* tłuszcz do smażenia
Przepis
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki . Miąższ z kabaczka i pomidory kroimy w kostkę. Pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na patelni. Gdy cebula się ładnie zrumieni dodajemy resztę warzyw. Dusimy aż warzywa zmiękną. Do gotującego się bulionu dodajemy warzywa z patelni. Chwilę gotujemy. Miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy sok z połowy cytryny, cukier, maggie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Danie podajemy posypane suszoną bazylią.