Ciasteczka ołówki

Małgorzata
Desery
15.10.2015 9:10
Ciasteczka ołówki

Składniki 250 g miękkiej margaryny 500 g mąki 1 łyżka śmietany 18% 1 żółtko szczypta soli himalajskiej 200 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego Dodatkowo 1 białko 3 kostki czekolady gorzkiej 1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Na wysokości 1,5 cm odciskamy kreskę, tylko z jednej strony każdego paska. Na każdym ciastku odciskamy również dwie podłużne kreski. 3. Wycinamy mały trójkąt, który będzie imitował zatemperowany ołówek. 4. Smarujemy białkiem i pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/10/14/ciasteczka-olowki/

Małgorzata