Składniki Biszkopt 3 szt ( tortownica 24 cm) 3x 3 jajka 3x 3/4 szkl mąki 3x 1/2 szkl cukru 3x 2 łyżeczki kakao 3x. 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 500 ml śmietany 36% 2 mleczne czekolady Dodatkowo dżem z żurawiny ok. 1/3 szkl pokruszonych ciemnych biszkoptów kwiatki i motylki z masy cukrowej ok. 30 szt ciastek ołówków 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka. Na wierzchy równomiernie rozsypujemy okruchy i rozkładamy cukrowe kwiatki z motylkami. Nasączenie 2 cytryny 2,5 szkl wody 3 łyżki cukru 2. Ubijamy na sztywno przed przekładaniem tortu. Zalewamy wodą z cukrem i gotujemy 10 minut. Stopniowo dosypujemy przesiana mąkę z proszkiem i kakao. Biszkopty pieczemy w 180 stopniach około 15-20 minut.