Składniki
Składniki:
mięso gulaszowe ok. 500 g
brązowy ryż ok. 3/4 szklanki
1 cukinia
1/2 papryki zielonej
1/2 papryki żółtej
1 mała puszka kukurydzy konserwowej
2 łyżki oliwy z oliwek
1 mała cebula
4 łyżki przecieru pomidorowego
sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek, chili,
Przepis
Rozgrzewamy oliwę na patelni, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, czekamy aż się zeszkli.
Mięso przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Dodajemy na patelnię. Mieszamy, żeby zarumieniło się z każdej strony.
Gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie, krócej niż zalecane.
Obieramy cukinię i kroimy w duża kostkę.
Do gotowego mięsa dodajemy papryki, kukurydzę i ryż. Mieszamy.
Jak wszystko ładnie się połączy dodajemy cukinię i przecier pomidorowy oraz resztę przypraw.
Dokładnie mieszamy. Gdy cukinia zmięknie danie jest gotowe.