Gulasz wieprzowy z brązowym ryżem i warzywami.

Ewelina
Obiad
13.10.2015 11:37
Gulasz wieprzowy z brązowym ryżem i warzywami.

Składniki

Składniki:

mięso gulaszowe ok. 500 g

brązowy ryż ok. 3/4 szklanki

1 cukinia

1/2 papryki zielonej

1/2 papryki żółtej

1 mała puszka kukurydzy konserwowej

2 łyżki oliwy z oliwek

1 mała cebula

4 łyżki przecieru pomidorowego

sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek, chili,

Przepis

Rozgrzewamy oliwę na patelni, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, czekamy aż się zeszkli.

Mięso przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Dodajemy na patelnię. Mieszamy, żeby zarumieniło się z każdej strony.

Gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie, krócej niż zalecane.

Obieramy cukinię i kroimy w duża kostkę.

Do gotowego mięsa dodajemy papryki, kukurydzę i ryż. Mieszamy.

Jak wszystko ładnie się połączy dodajemy cukinię i przecier pomidorowy oraz resztę przypraw.

Dokładnie mieszamy. Gdy cukinia zmięknie danie jest gotowe.

tagebuchpopolsku.blogspot.de