Łosoś z kaparami

Anna
Obiad
12.10.2015 10:02
Łosoś z kaparami
  • Czas gotowania: 10 min
  • Czas przygotowania: 5 min

Składniki

Składniki na 2 porcje:

2 kawałki łososia po 150g

2 łyżki białego wytrawnego wina lub octu winnego

2 łyżki kaparów

1 łyżka masła

sól, pieprz

oliwa z oliwek

natka pietruszki, posiekana

Przepis

1. Łososia posypać solą i pieprze. Usmażyć go na rozgrzanej patelni, posmarowanej oliwą, przez 3-4 minuty po każdej stronie. Zdejmij z patelni i trzymaj cieple.

2. Na patelnię wlej białe wino i gotuj przez mniej więcej 1 minutę.

3. Dodaj kapary, masło i gotuj jeszcze 1-2 minuty, aż sos zgęstnieje, a kapary będą usmażone i zrumienione. Posyp natka pietruszki.

4. Na talerz połóż ciepłego łososia i polej sosem z kaparami i natką.