Składniki
* 400 g pierożków tortellini
* 1 czerwona papryka
* 1 zielona papryka
* 1 żółta papryka
* 1 młoda cukinia
* 1 duża czerwona cebula
* słoik suszonych pomidorów
* oliwa do smażenia
sos:
* 5 łyżek zalewy z pomidorów
* płaska łyżka oregano
* płaska łyżka ziół prowansalskich
* 2 ząbki czosnku
* sól, pieprz
Przepis
Pierożki gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka a cukinię w półplasterki. Warzywa podsmażamy na oliwie do czasu aż staną się miękkie. Mieszamy pierożki, warzywa i pokrojone w paseczki suszone pomidory. Mieszamy składniki sosu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sosem polewamy sałatkę. Odstawiamy w chłodne miejsce.