- Czas gotowania: 10 min
- Czas przygotowania: 10 min
Składniki
- 4 jajka,
- garść świeżego szpinaku,
- 1/2 opakowania sera feta,
- 1 łyżka masła,
- przyprawy: sól, pieprz.
Przepis
Świeży szpinak myjemy szatkujemy go, bądź pozostawiamy w całości. Ser feta kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło. Jajka lekko ubijamy, dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Wrzucamy szpinak i fetę, delikatnie mieszamy łyżką. Wlewamy na rozgrzaną patelnię jajka. Po ok 1 min. rozprowadzamy nieścięte jajko dookoła patelni (przechylając patelnię). Smażymy kolejne 4-5 min. do ścięcia, ew. przewracamy i smażymy jeszcze chwilę. Wykładamy na talerz i zajadamy się :) Pyszne śniadanie, miłego weekendu :)