Smażone kanie panierowane

Małgorzata
Obiad
09.10.2015 7:38
Smażone kanie panierowane

Smacznego :) piątek, 9 października 2015 Smażone kanie panierowane Autor: Małgorzata Chyla o 07:22:00 Etykiety: grzyby, grzyby przepisy, kanie, kanie panierowane, kanie przepis, kanie smażone, panierowane grzyby, panierowane kanie, smażone kanie Ja mam kanie zawsze z ogrodu moich Rodziców, a w lesie, choć jestem nawet w 99 % pewna, że to kanie - pozwalam im mimo wszystko rosnąć dalej :) SKŁADNIKI kanie jajka mleko mąka bułka tarta sól pieprz olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Usuwamy nogi grzybów i oczyszczamy kapelusze. Panierujemy kanie - najpierw w mące, później w jajku wymieszanym z mlekiem (2-3 łyżki mleka na jedno jajko) przyprawionym solą i dość sporą ilością pieprzu. Najlepsza opcja podania kani :) Pamiętajmy tylko o spożywaniu tych grzybów z pewnego źródła, jeśli się nie znamy :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2015/10/smazone-kanie-panierowane.html
Moje Kuchenne Rewelacje

Moje Kuchenne Rewelacje

Małgorzata