I to w takim smacznym wydaniu ^_^ Mama kupiła dynię, z której miałam zrobić zupę, ale kupiła też indyka, więc w drodze do domu postanowiłam, że z dyni powstanie jednak sos. Pomogła nam trochę strona winiary ;) sos: 300g obranej dyni 1 cebula 2 pomidory 250ml bulionu 3 (solidne) łyżki mleka kokosowego curry Dynię i cebulę kroimy w kostkę, wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy oliwą, mieszamy. Blendujemy sos (niekoniecznie ;) ) dodatkowo: sznycle z fileta z piersi indyka sól pieprz olej ziemniaki koperek Gotujemy ziemniaki, jak zawsze ;) Indyka doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy przez ok. 30 minut w 220 stopniach (do miękkości).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://bsylwia.blogspot.com/2015/09/indyk-z-sosem-dyniowo-kokosowym.html