Składniki
SKŁADNIKI na dwie porcje:
1/2 melona miodowego
5-6 ciemnych śliwek z odchodzącą pestką
2 garście borówki amerykańskiej
2 liście karbowanej czerwonej sałaty
mała czerwona cebula
około 13 dag sera typu feta
olej o neutralnym smaku
sól
świeżo zmielony pieprz
Przepis
Owoce i sałatę umyć, osuszyć.
Melona obrać ze skóry, usunąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić w kostkę.
Śliwki przekroić na pół, usunąć pestkę, każdą połówkę pokroić na cztery kawałki.
Sałatę podrzeć na niewielkie kawałki.
Cebulę obrać, przekroić na pół, a następnie na cienkie plasterki, rozdzielić palcami na pojedyncze piórka.
Fetę osączyć z zalewy, pokroić w niedużą kostkę.
Wszystkie składniki delikatnie wymieszać ze sobą, lub dekoracyjnie ułożyć na talerzu, skropić olejem, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i solą (ostrożnie, ser już jest słony!)