Roladki w boczku

Ewelina
Obiad
17.09.2015 10:20
Roladki w boczku

Składniki

2 duże filety z kurczaka

kawałek papryki czerwonej

kawałek papryki jasnej

1/2 kulki mozzarelli

12 cieniutkich plasterków boczku

sól

pieprz

papryka słodka

czosnek granulowany

rozmaryn

2 łyżki oleju

Przepis

Filety umyć, osuszyć, pozbawić błonek. Pokroić wzdłuż na 4 kotlety, lekko rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem granulowanym. Na każdym płacie układać paseczki kolorowej papryki i mozzarelli. Zwinąć w roladki. Każdą roladkę owinąć 3 plasterkami boczku, w razie konieczności spiąć wykałaczkami. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Posypać rozmarynem i piec ok 40 minut, do zarumienienia.