Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Składniki: 1 puszka cieciorki konserwowej 1 papryka 1 pomidor 1/2 czerwonej cebuli 1 ogórek małosolny 3 łyżki posiekanej natki z pietruszki sól Przygotowanie: Cieciorkę osączamy z zalewamy, przekładamy do miski. Ostatnio bardzo lubię sałatki czy desery serwować w słoikach, wyglądają elegancko i smacznie i są bardzo praktyczne, z powodzeniem zastępują lunch boxy, do których niewiele się zmieści. Cieciorka świetnie smakuje w połączeniu z pomidorami i kalafiorem, a najpopularniejszy, przygotowywany z cieciorki jest hummus. Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski z ciecierzycą.