- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 10 min
Składniki
SKŁADNIKI:
dynia piżmowa 1/2 szt
bakłażan 1 szt
fasolka szparagowa 200 g
bób 200 g
marchewka 1 szt
sól morska
pieprz czarny
majeranek
czosnek granulowany 1/2 łyżeczki
oliwa z oliwek
Przepis
PRZYGOTOWANIE:
Dynię obrać, przekroić na pół, oczyścić z pestek i pokroić w większą kostkę.
Marchewkę obrać i pokroić. Przełożyć na blaszkę( wraz z pestkami dyni) , posypać solą morską, świeżo mielonym pieprzem, polać odrobiną oliwy z oliwek.
Wstawić do piekarnika i piec do miękkości dyni. W tym czasie bakłażana pokroić w plastry, posypać solą i odstawić aby puścił soki. Później opłukać , osuszyć. pokroić w kostkę i przełożyć na blaszkę.
Fasolkę pokroić , lekko obgotować.
Przełożyć do bakłażana, posypać solą, pieprzem, czosnkiem suszonym, majerankiem. przemieszać i piec do miękkości.
Obgotować go al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i dodać do upieczonych warzyw. Wszystkie dokładnie wymieszać, można ewentualnie doprawić lub dodać odrobinę oliwy z oliwek.