Sałatka z pieczonych warzyw. Dynia w roli głównej.

Agnieszka
Fit
14.09.2015 11:37
Sałatka z pieczonych warzyw. Dynia w roli głównej.
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 10 min

Składniki

SKŁADNIKI:

dynia piżmowa 1/2 szt

bakłażan 1 szt

fasolka szparagowa 200 g

bób 200 g

marchewka 1 szt

sól morska

pieprz czarny

majeranek

czosnek granulowany 1/2 łyżeczki

oliwa z oliwek

Przepis

PRZYGOTOWANIE:

Dynię obrać, przekroić na pół, oczyścić z pestek i pokroić w większą kostkę.

Marchewkę obrać i pokroić. Przełożyć na blaszkę( wraz z pestkami dyni) , posypać solą morską, świeżo mielonym pieprzem, polać odrobiną oliwy z oliwek.

Wstawić do piekarnika i piec do miękkości dyni. W tym czasie bakłażana pokroić w plastry, posypać solą i odstawić aby puścił soki. Później opłukać , osuszyć. pokroić w kostkę i przełożyć na blaszkę.

Fasolkę pokroić , lekko obgotować.

Przełożyć do bakłażana, posypać solą, pieprzem, czosnkiem suszonym, majerankiem. przemieszać i piec do miękkości.

Obgotować go al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i dodać do upieczonych warzyw. Wszystkie dokładnie wymieszać, można ewentualnie doprawić lub dodać odrobinę oliwy z oliwek.