- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
200 gram indyka
1 pomarańcza
1 łyżka ziół prowansalskich
1 łyżka oliwy
szczypta soli i pieprzu
Przepis
Kaloryczność: niska
Koszt: do 10 zł
Przygotowanie:
Indyk smażony w soku pomarańczowym to bardzo lekkie, a zarazem ciekawe danie dla osób, które dbają o linię i narzekają na nudę w dietetycznych daniach.
Umyj pierś z indyka oraz ją rozbij, natrzyj ją ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i skrop sokiem wyciśniętym z pomarańczy
Wysmaruj oliwą papier do pieczenia i zawiń w nim indyka
Rozgrzej patelnie teflonową i ułóż na niej indyka w papierze i smaż go z każdej strony po 5 minut.
Indyk smażony w soku pomarańczowym idealnie pasuje z makaronem, kaszą lub ziemniakami. Smacznego :)