Indyk smażony w soku pomarańczowym

mela
Obiad
14.09.2015 8:58
Indyk smażony w soku pomarańczowym
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 20 min

Składniki

200 gram indyka

1 pomarańcza

1 łyżka ziół prowansalskich

1 łyżka oliwy

szczypta soli i pieprzu

Przepis

Kaloryczność: niska

Koszt: do 10 zł

Przygotowanie:

Indyk smażony w soku pomarańczowym to bardzo lekkie, a zarazem ciekawe danie dla osób, które dbają o linię i narzekają na nudę w dietetycznych daniach.

Umyj pierś z indyka oraz ją rozbij, natrzyj ją ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i skrop sokiem wyciśniętym z pomarańczy

Wysmaruj oliwą papier do pieczenia i zawiń w nim indyka

Rozgrzej patelnie teflonową i ułóż na niej indyka w papierze i smaż go z każdej strony po 5 minut.

Indyk smażony w soku pomarańczowym idealnie pasuje z makaronem, kaszą lub ziemniakami. Smacznego :)