Rozpływa się w ustach, wygląda genialnie a do tego nie jest trudne w przygotowaniu :) Słodkie nadzienie mięska komponuje się wręcz fenomenalnie z ostrością pora <3 Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 4 pomidory 4 suszone pomidory 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka przecieru pomidorowego bazylia opakowanie ciasta francuskiego ser (u mnie wędzony) oliwa sól, pieprz jajko Sos: Sos wyłożyć na środek talerza, Kurczaka pokroić w plastry i ułożyć na porach. Suszone pomidory pokroić w paski i również dorzucić na patelnie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać do cebulki. Sos: Pora pokroić w talarki, wrzucić na patelnię i zalać śmietanką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://malinowowkuchni.blogspot.com/2015/09/piers-z-kurczaka-nadziewana-pomidorami.html