Na pewno moje eksperymenty na tym się nie zakończą, bo kasza daje dużo możliwości ;)65 g suchej kaszy jaglanej (ok. 5 łyżek)40 g papryki czerwonej (mniej niż 1/4 całej)45 g bakłażana (ok. 1/5 całego)45 g pora (kawałek ok. 10 cm)35 g pomidora (ok. 2 grube plastry)20 g roztrzepanego jajka (ok. 1/3 dużego)+olej do smażenia:1 łyżeczka do smażenia warzyw1 łyżka do smażenia kotletówprzyprawy: sól, pieprz, tymianek, oregano, słodka papryka1. W mojej kuchni przyszła pora na kaszę jaglaną :) kotleciki wyszły super, spróbowałam także jaglanego jabłecznika, jednak on pozostawiał wiele do życzenia i zupełnie nie przypadł mi do gustu. Uwagi: Kotleciki mają tendencję do rozpadania się, więcej tłuszczu powoduje, że rozpadają się trochę mniej, jednak staram się zredukować jego użycie do minimum. Na łyżeczce oleju smażymy i dusimy do miękkości: paprykę, bakłażana i pora, jak zmiękną dodajemy pomidory, przykrywamy i dusimy na malutkim ogniu.