składniki: 1 średni bakłażan 1 średnia cukinia żółta 3-4 pomidory, u mnie malinowe 250 g mozzarelli (dałam taką z kawałka do zapiekanek) zioła włoskie (młynek Kotanyi) olej Bakłażana i cukinię pokroić w plastry o grubości ok 1 cm. Na każdym plasterku ułożyć troszkę mozzarelli, ja rwałam małe kawałeczki w rękach ale można też ser zetrzeć na tarce. Podawać od razu na gorąco ale na zimno kanapeczki też są dobre. Tak przygotowane plastry warzyw ugrillować na patelni grillowej (lub na grillu). Kanapeczki idealne na przekąskę lub też lekki posiłek a nawet dodatek do mięska z grilla. Plastry bakłażana oprószyć lekko solą i odstawić na kilka minut aby puścił sok. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać chwilkę aż ser się rozpuści.