Składniki
Składniki:
słoik suszonych pomidorów
500 g świeżych pomidorów
250 ml bulionu drobiowego
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
50 g parmezanu
sól
pieprz
świeża bazylia
Dodatkowo:
grzanki
Przepis
Suszone pomidory kroimy na małe kawałki. Oliwę, która została nam po suszonych pomidorach nie wyrzucamy, będzie nam potrzebna w dalszej części przepisu.
Cebulę obieramy a następnie kroimy na małe kawałki, tak samo postępujemy w przypadku czosnku.
Oliwę z suszonych pomidorów wylewamy na patelnię, dodajemy cuebulę oraz czosnek a następnie podsmażamy całość.
Dodajemy pomidory ( świeże oraz suszone) oraz świeżą bazylię.
Całość podsmażamy przez kilka minut a nastepnie dodajemy bulion. Do naszego wywaru dodajemy starty parmezan oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość podsmażamy jeszcze przez kilka minut a nastepnie blendujemy. Gotową zupę podajemy z grzankami oraz posypujemy parmezanem.