Fasolka szparagowa po bretońsku

Monika
Obiad
26.08.2015 22:05
Fasolka szparagowa po bretońsku

składniki: 1 kg fasolki szparagowej, u mnie żółta i zielona ok 2-2,5 l wody 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki majeranku 3 listki laurowe 250 g surowego wędzonego boczku 1 cebula 250 g cienkiej kiełbasy 1 łyżka mąki Fasolkę szparagową dokładnie umyć, odkroić końcówki i pokroić na kawałki. Na patelni podsmażyć pokrojoną kiełbasę gdy się lekko zarumieni dodać cebule i smażyć aż się zeszkli. Gdy zawartość garnka się zagotuje dodać pokrojony boczek oraz koncentrat. W między czasie obrać cebulę i pokroić w drobną kostkę. Gdy fasolka będzie już miękka dodać zawartość patelni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/08/fasolka-szparagowa-po-bretonsku.html