Dziś przedstawiam przepis na pyszną i wcale nie taką trudną w przygotowaniu przekąskę: mini pizzerinki z mozzarellą i salami (zamiast tego możecie je przygotować np z plastrami cukinii i suszonymi pomidorkami). Dodatkowo: oliwa z oliwek do posmarowania ciasta ketchup do posmarowania ciasta 150 g mozzarelli do pizz, utartej kilka plastrów salami CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. ciepłego (NIE gorącego!) mleka 1 czubata łyżeczka cukru 250 g mąki pszennej szczypta soli 90 g miękkiego masła Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 15 minut. 2. Resztę mąki mieszamy z solą. Smakuje super zarówno na ciepło jak i na zimno - osobiście wolę. Pizzerinki smakują idealnie na ciepło i na zimno. Do ciepłego (NIE gorącego) mleka kruszymy drożdże, dodajemy 1 czubatą łyżeczkę cukru i 2 łyżeczki mąki. Wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.