- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
Pół kapusty pekińskiej
1 jabłko
2 marchewki
łyżeczka oliwy
pół łyżeczki cukru
szczypta kwasku cytrynowego
Przepis
Kaloryczność: niska
Koszt: do 10 zł
Przygotowanie:
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki jest idealna do grillowanych potraw, ale również świetnie nada się do niedzielnego obiadu. Jest ona lekką, pyszną warzywną propozycją, która nada świeżości potrawie, do której jest serwowana.
Kapustę pekińską umyć i drobno pokroić,
Posolić i przycisnąć talerzykiem i odstawić na pół godziny, aby zmiękła,
Dodać starte na grubych oczkach jabłko i marchewkę.
Dodać pół łyżeczki cukru i szczyptę kwasku cytrynowego, aby nie ciemniało jabłko.
Dodać łyżeczkę oliwy, wymieszać całość.