Przez te upały chlebka dawno nie piekłam więc po takiej przerwie ten zniknął bardzo szybko. składniki: 150 g aktywnego zakwasu 350 g mąki pszennej graham typ 1850 200 g mąki pszennej chlebowej typ 750 1,5 łyżeczki soli 20 g suszonych pomidorów Kociołek Smaków 1 łyżka czarnuszki Kociołek Smaków 420 ml letniej wody W misce wymieszać obie mąki z solą. Troszkę się ochłodziło więc upiekłam wreszcie chlebek na zakwasie, z mąki pszennej. Gdy chlebek wyrośnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 20 minut. Gdy składniki się połączą dodać suszone pomidory i czarnuszkę oraz pozostałą mąkę. Następnie foremkę odstawić w ciepłe miejsce na ok 4-5 godzin.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/08/chleb-pszenny-na-zakwasie-z-suszonymi.html