Składniki
Składniki:
LISTA ZAKUPÓW:
-Mix sałat (70g),
-papryka żółta (30g),
-cebula (10g),
-ogórek (50g),
-pomidor (50g),
-twaróg chudy(40g),
-tuńczyk w bulionie warzywnym (30g) (może być w sosie własnym, ale ja akurat taki miałam w szafce),
-kiełki cebuli (4g),
Przepis
Treść przepisu:
Mix sałat wyjmujemy z opakowania (uf! nie musisz go myć i suszyć a przy okazji starcza na 2-3 sałatki więc nic się nie zepsuje) i przekładamy do miski. Paprykę i pomidora myjemy i kroimy w kostkę. Ogórka myjemy (ja lubię obrać go ze skórki ale to wszystko kwestia upodobania) i przekrawamy na 4 części (tak żeby powstały ćwiartki koła), następnie kroimy cienkie plastry. Cebulę kroimy w piórka. Dodajemy wszystko do miski. Następnie rozdrabniamy twaróg i tuńczyka na wierzchu sałatki. Całość przystrajamy kiełkami.