Składniki: - 7 jajek - 1 cebula - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej - 1 łyżka jogurtu naturalnego - 2 łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki - 2 łyżki bułki tartej - sól, pieprz - bułka tarta do panierowania - 2 łyżki masła Przygotowanie: Z gotowej masy jajecznej formujemy niewielkie kotlety, panierujemy w bułce tarce, a następnie smażymy na maśle z obu stron na złoty kolor. Obrane jajka ścieramy na tarce, mieszamy z cebulą, jogurtem, musztardą oraz zieleniną. Wersja kotletów jajecznych z musztardą przypadłą mi szczególnie, bo mają wyrazisty smak.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2015/08/kotlety-jajeczne-z-dodatkiem-musztardy_13.html