Placki bananowe bez mąki i cukru

Marta
Śniadania
13.08.2015 18:10
Placki bananowe bez mąki i cukru
  • Czas gotowania: 15 min
  • Czas przygotowania: 5 min

Składniki

Składniki na 2 porcje (po około 7 małych placków):

* banan – 2 duże dojrzałe sztuki (ok. 250g)

* jajka – 2 sztuki

* 1/4 łyżeczki cynamonu

* olej rzepakowy – 2 łyżeczki

* świeże owoce sezonowe – u mnie borówka i czarna porzeczka

Przepis

Banan rozgnieść widelcem, dodać jajka i ponownie dokładnie rozmieszać widelcem (ja użyłam blendera, bo było łatwiej). Dodać cynamon i łyżeczkę oleju, ponownie wymieszać. Smażyć małe placki na rozgrzanej teflonowej patelni posmarowanej olejem (najlepiej pędzelkiem, tak, żeby pokryta była cała powierzchnia patelni). Gdy pojawią się bąbelki – przewrócić na drugą stronę. Pycha!