Składniki: - 1 litr bulionu - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka masła klarowanego - 50 g szynki schwarzwaldzkiej - 3-4 łyżki chrzanu tartego (u mnie ze słoika) - 4 ziemniaki - 1 mała marchewka - 4-5 łyżek kwaśnej śmietany - 1 łyżeczka majeranek - sól, pieprz do smaku Na maśle lekko zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojoną w cieniutkie paseczki szynkę, pokrojony w plasterki czosnek i całość chwilkę podsmażyć. Do śmietany dodać 2-3 łyżki gorącej zupy(by zahartować śmietanę), wymieszać i wlać do zupy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2015/02/zupa-chrzanowa.html