A to paka od Lidla, więc niedługo więcej przepisów w azjatyckim stylu - niech tylko afrykańskie upały opuszczą nas na dobre :) wtorek, 11 sierpnia 2015 Kurczak po indyjsku, czyli kurczak w sosie Madras Autor: Małgorzata Chyla o 10:20:00 Etykiety: kolendra, kuchnia hinduska, kuchnia indyjska, kurczak, kurczak po hindusku, kurczak po indyjsku, kurczak w sosie, kurczak w sosie madras, kurczak z ryżem Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Wkrótce jednak zamierzam odtworzyć domowym sposobem ten smak, bo kuchnia indyjska to jedna z moich ulubionych :) SKŁADNIKI 2 woreczki ryżu basmati 500 g piersi z kurczaka 1 sos Madras - Vitasia 500 g 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 1/2 pęczka świeżej kolendry PRZYGOTOWANIE Rzadko kiedy zdarza mi się korzystać z gotowych sosów ze sklepu, sosy do spaghetti robię na zimę do słoików, by mieć swoje pod ręką :) Tym razem jednak postanowiłam wypróbować sos Madras firmy Vitasia, który dostałam wraz z innymi produktami azjatyckimi od LIDL Polska. Podobno w czasie upałów wskazane jest jedzenie rzeczy ostrych - więc było ostro i ... smacznie :) Od czasu do czasu można więc wypróbować coś sklepowego :) Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na złoto na dużym ogniu - wtedy kurczak jest najbardziej soczysty.