- Czas gotowania: 30 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
10 łyżki kaszy jęczmiennej
5 sztuk pieczarek
1 Sztuka pomidora
1 Sztuka cebuli
0,2 łyżeczki przyprawy chili
1 Łyżeczka ziela prowansalskiego
200 gram Pierś z indyka
Przepis
Kaloryczność: średnia
Koszt: do 10 zł
Przygotowanie:
Gulasz z indyka z pieczarkami to niskokaloryczna potrawa na ostro z pomidorami, cebulą, chili, ziołami prowansalskimi i kaszą jęczmienną. Pysznie i zdrowo!
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu
Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj
Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę
Dodaj do cebuli pieczarki i duś pod przykryciem przez 5 minut
Mięso umyj i pokrój w kostkę i dodaj do patelni
Całość duś do miękkości przez 15-20 minut
Dodaj do patelni sparzonego, obranego ze skórki i podziabanego widelcem pomidora, dodaj przyprawy
Gulasz z indyka podawaj z kaszą. Smacznego!