Gulasz z indyka z pieczarkami

mela
Obiad
10.08.2015 10:40
Gulasz z indyka z pieczarkami
  • Czas gotowania: 30 min
  • Czas przygotowania: 20 min

Składniki

10 łyżki kaszy jęczmiennej

5 sztuk pieczarek

1 Sztuka pomidora

1 Sztuka cebuli

0,2 łyżeczki przyprawy chili

1 Łyżeczka ziela prowansalskiego

200 gram Pierś z indyka

Przepis

Kaloryczność: średnia

Koszt: do 10 zł

Przygotowanie:

Gulasz z indyka z pieczarkami to niskokaloryczna potrawa na ostro z pomidorami, cebulą, chili, ziołami prowansalskimi i kaszą jęczmienną. Pysznie i zdrowo!

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu

Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj

Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę

Dodaj do cebuli pieczarki i duś pod przykryciem przez 5 minut

Mięso umyj i pokrój w kostkę i dodaj do patelni

Całość duś do miękkości przez 15-20 minut

Dodaj do patelni sparzonego, obranego ze skórki i podziabanego widelcem pomidora, dodaj przyprawy

Gulasz z indyka podawaj z kaszą. Smacznego!