Gulasz z indyka i cukinii

Krzysztof
28.07.2014 6:40
Gulasz z indyka i cukinii

Przepis

Składniki:

60 dag piersi z indyka,

80 dag cukinii (3 średnie cukinie),

3 średnie cebule,

2 marchewki,

2 białe papryki lub 1 czerwona,

2 szklanki wody lub bulionu,

sól, pieprz,

kasza kuskus,

4 łyżki oliwy,

Cebulę kroimy w pół plasterki i smażymy na oliwie na rumiano. Następnie dodajemy indyka, solimy i także smażymy na rumiano. Następnie zalewamy całość szklanką wody i dusimy na wolnym ogniu przez 30 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w średnią kostkę cukinię, marchewkę pokrojoną w cieniutkie plasterki (ja robię to obierkiem do ziemniaków) oraz paprykę pokrojoną w średnią kostkę. Zalewamy szklanką wody, solimy, dodajemy pieprz i dusimy przez 20 minut od czasu do czasu mieszając. Warzywa nie powinny się rozgotować. Kaszę kuskus przygotować wg instrukcji na opakowaniu.