Przepis
Składniki:
60 dag piersi z indyka,
80 dag cukinii (3 średnie cukinie),
3 średnie cebule,
2 marchewki,
2 białe papryki lub 1 czerwona,
2 szklanki wody lub bulionu,
sól, pieprz,
kasza kuskus,
4 łyżki oliwy,
Cebulę kroimy w pół plasterki i smażymy na oliwie na rumiano. Następnie dodajemy indyka, solimy i także smażymy na rumiano. Następnie zalewamy całość szklanką wody i dusimy na wolnym ogniu przez 30 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w średnią kostkę cukinię, marchewkę pokrojoną w cieniutkie plasterki (ja robię to obierkiem do ziemniaków) oraz paprykę pokrojoną w średnią kostkę. Zalewamy szklanką wody, solimy, dodajemy pieprz i dusimy przez 20 minut od czasu do czasu mieszając. Warzywa nie powinny się rozgotować. Kaszę kuskus przygotować wg instrukcji na opakowaniu.