Troszkę pracochłonne, ale bardzo efektowne. Składniki: Biszkopt: 5 jaj szklanka cukru szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Masa śliwkowa: 600-800 g śliwek 2 galaretki Masa budyniowa: 500 ml mleka budyń waniliowy 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru pół kostki masła Polewa: 100 g masła 3 łyżki mleka 4 kopiaste łyżki kakao 3 łyżki cukru Kiedy galaretka i śliwki ostygną, mieszamy je ze sobą i wkładamy do lodówki na ok 30 min, aby masa trochę stężała. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x28cm). Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy ocet. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony budyń i intensywnie mieszamy dopóki nie stanie się gęsty. Następnie przekrawamy wzdłuż na pół. Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Śliwki pozbawiamy pestek, wkładamy do garnka, zalewamy 1/3 szklanki wody i dusimy pod przykryciem, aż zaczną się rozpadać. Następnie masło miksujemy na gładką masę, dodając po łyżce zimnego budyniu.