* 3 jajka * 1 kostka margaryny (masła) * 10 dag drożdży * 1 szklanka mleka * 0,5 szklanki cukru * dżem, marmolada, nutella - co tam chcecie włożyć do środka :) * żółtko do smarowania rogalików 8. Kiedy ciasto stworzy jednolitą masę odstawiamy je w ciepłe miejsce na około 30-60 min, tak aby wyrosło (podwoiło swoją objętość). 9. Rozwałkowujemy ciasto i kroimy je w trójkąty, na które nakładamy niewielką ilość marmolady (dżemu, nutelli) i formułujemy rogaliki. 10. Smarujemy ich górną powierzchnię żółtkiem, aby się pięknie w piekarniku przyrumieniły. W małym garnku podgrzewamy mleko, tak aby było ciepłe.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://diabetyknastudiach.blogspot.de/2015/08/drozdzowe-rogaliki-z-przepisu-mojej-mamy.html