Składniki: 1 kg karkówki 250 g pieczarek 3 łyżki masła klarowanego 1 cebula 100 g serka topionego 400 ml śmietany kremówki szczypta gałki muszkatołowej szczypta papryki ostrej papryka słodka sól pieprz Karkówkę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić w plastry o grubości 1 cm. Na patelni na łyżce masła zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki. W rondlu rozgrzać 2 łyżki masła i obsmażyć kotlety na lekko rumiany kolor z dwóch stron. Wszystko zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż sos zrobi się lekko rumiany. Przypomniało mi się jak byłam dzieckiem to mieszkaliśmy w domku takim z piwnicą. Pamiętam jak zawsze było w niej zimno, nie chłodno,ale zimno. Upały mnie wykańczają i marzę o zaszyciu się w klimatyzowanym pomieszczeniu.