Idealny na upalne dni, kiedy poprostu chcemy leżeć na tym 34-stopniowym słoneczku i jedyne czego pragniemy to praca nad naszą piękną opalenizną ;p Składniki: (na 2 porcje) - 250-300 g truskawek - 50 ml świeżo zaparzonej kawy - łyżeczka whisky - 150 g serka mascarpone - 50 g ubitej na sztywno śmietany 30% - łyżeczka cukru pudru - około 10-20 okrągłych lub podłużnych biszkoptów zwykłych Dzisiaj jednak szybki i mało wymagający deser na zimno, przypominający Tiramisu stąd jego nazwa, jest on przepełniony smakiem kawy i truskawek, jest on również bez dodatku jajek :) Schłodzić w lodówce od 30 minut do 2 godzin w zależności od stopnia schłodzenia lodówki Podawać schłodzone Smacznego:) Klasyczna wersja Tiramisu zrobiona jest na bazie jajek, ma mocny intensywny smak likieru i kawy. Nasączone biszkopty wyłożyć na dno kokilek, tak by zakryły dno, resztę nasączonych biszkoptów odłożyć do następnych warstw.