PANIEROWANE SKRZYDEŁKA I SURÓWKA Z KALAREPĄ

Justyna
Obiad
02.08.2015 11:27
PANIEROWANE SKRZYDEŁKA I SURÓWKA Z KALAREPĄ

Składniki: Skrzydełka: 8 skrzydełek z kurczaka Marynata 3 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki ciemnego sosu sojowego sól, pieprz czosnek niedźwiedzi papryka ostra chili w proszku Panierka 4 łyżki mąki krupczatki 4 łyżki maki pszennej 4 łyżki mąki kukurydzianej olej do smażenia W misce mieszamy składniki na marynatę, smarujemy nią mięso i odkładamy do lodówki na kilka godzin. Robimy surówkę: marchew i kalarepę ścieramy na tarce i grubych oczkach, sałatę rwiemy na drobne kawałki. Przygotowanie Skrzydełka kroimy na stawach na trzy części, lotki wyrzucamy. Wprost z marynaty przekładamy mięso do panierki i obtaczamy z dwóch stron.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/08/panierowane-skrzydelka-i-surowka-z-kalarepa/