ŁOSOŚ GRILLOWANY W SOSIE TERIYAKI

Aleksandra
Obiad
30.07.2015 10:14
ŁOSOŚ GRILLOWANY W SOSIE TERIYAKI
  • Czas gotowania: 10 min
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

Składniki – porcja dla dwóch osób:

350 g filetów z łososia,

3 łyżki oleju rzepakowego,

1 limonka,

100 ml sosu teriyaki,

sól, pieprz,

pasta z kolendry.

Przepis

Krok 1

Filety z łososia dzielimy na mniejsze części i marynujemy w oleju, soku z limonki, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 15 minut do lodówki.

Krok 2

Smażymy łososia na patelni grillowej wysmarowanej marynatą po 5 minut z każdej strony.

Krok 3

Rybę smarujemy pastą z kolendry i polewamy sosem teriyaki.

Smacznego :)