Składniki: - Maliny- 12 sztuk - Jagody- 250ml - Mąka pszenna- 1 szklanka - Mąką żytnia typ 2000- 0,5 szklanki - Proszek do pieczenia- 2 łyżeczki - Cukier wanilinowy- 1 łyżeczka - Cukier brązowy- 3-4 łyżki - Olej- 4 łyżki - Mleko 2%- 2 łyżki - Jajka- 2 sztuki Przepis: 1. 3. Napełnić foremki 1 łyżeczką ciasta, na środek każdej włożyć 1 malinę. Piec w piekarniku przez 16 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobiegu. Owoców jest teraz pod dostatkiem ze swoich ulubionych możecie stworzyć pyszne muffiny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://zapachywkuchni.blogspot.com/2015/08/lesne-muffiny-pszenno-zytnie.html