Wołowe gołąbki z suszonymi pomidorami i borowikami z pęczakiem

Katarzyna
Obiad
01.08.2015 9:28
Wołowe gołąbki z suszonymi pomidorami i borowikami z pęczakiem

Okazało się, że ta wersja skradła serca moich mężczyzn :) Składniki: farsz 1 średnia młoda kapusta 500 g mielonego wołowego mięsa ( zmieliłam łopatkę) 40 g suszonych borowików 50 g suszonych pomidorów 200 g kaszy pęczak 3 jajka sól i pieprz do smaku 500 ml bulionu wołowego 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka pasty z papryki chilli 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 2 marchewki 1 cebula 1 łyżeczka majeranku, cząbru sól i pieprz do smaku Następnie ostrożnie oddzielaj pojedynczo liście, górne liście ułóż w oddzielnym garnku na dnie, następnie pozostałe liście napełniaj farszem i zakręć, gołąbki układaj ciasno jeden obok drugiego. Bulion wymieszaj z przecierem i pastą chilli, zalej gołąbki, dodaj przyprawy i wszystko gotuj na wolnym ogniu ok 2 h. Smacznego! W kuchni rozlegał się tak intensywny zapach, że ściągnęłam do niej wszystkich mężczyzn z domu na pogaduchy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/08/woowe-goabki-z-suszonymi-pomidorami-i.html