Są niezwykle mięciutkie i delikatne, wspaniale komponują się z domowymi konfiturami ale także z wędliną smakują wybornie- sprawdziliśmy;) Serdecznie polecam ;) Składniki: - 500 g mąki pszennej typ 650 - 3/4 szklanki jogurtu naturalnego - łyżka cukru - opakowanie drożdży instant - 2 łyżki oliwy z oliwek - łyżeczka soli - 1 jajko Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać do niej drożdże, cukier, sól, oliwę, jogurt i całe jajko. Uformować wałek - lekko spłaszczając od góry (tak jak na kopytka) i pokroić na części (u mnie 10). Bułeczki wyłożyć na oprószoną mąką blaszkę i pozostawić na około 30 minut do napuszenia. Bułeczki są przepyszne, bardzo dobrze smakują tuż po upieczeniu ale także na drugi dzień. Miseczkę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.