Piec około 45-50 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni C. Polewa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (zagotować w garnku wodę , na nim ustawić miseczkę z czekoladą i podgrzewać do momentu aż się rozpuści.) dodać masło i mleko i wszystko razem wymieszać. Piec około 45-50 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni C. Polewa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (zagotować w garnku wodę , na nim ustawić miseczkę z czekoladą i podgrzewać do momentu aż się rozpuści.) dodać masło i mleko i wszystko razem wymieszać. Dodatkowo 1,5 szklanki wydrylowanych wiśni kilka sztuk wiśni do dekoracji Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodatkowo 1,5 szklanki wydrylowanych wiśni kilka sztuk wiśni do dekoracji Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto: 4 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g startej czekolady (dałam mleczną) 2 łyżki dobrego kakao 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju Formę o wymiarach 36x12 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Formę o wymiarach 36x12 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto.